NRK saksøker nettbutikk for Oslolosen t-skjorter.

Tidligere denne uken skrev VG om NRK som går til sak mot Theplanet.no, som selger diverse t-skjorter med bilder og slagord som åpenbart er hentet fra Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsens suksessprogram Ut i vår hage 2.

En omstridt skjorteAKerselvaMøkkamann1477550_7432752_1_big.jpg

NRK krevde at skjortene ble fjernet innen Onsdag 9. april klokken 16. I skrivende stund har theplanet fortsatt ikke fjernet de omstridte skjortene, så det blir spennende å se hva NRK gjør med saken.

Oslolosen har blitt en meget populær figur, med egen gruppe på facebook med tusenvis av fans. NRK kan kanskje virke litt urimelige ved å kreve skjortene fjernet, og har heller ingen liknende produkter å tilby fansen. På en annen side er det nokså åpenbart at dette er spin-offs på et NRK produkt tross av at theplanet hevder at ikke alle skjortene nødvendigvis har noe direkte med Oslolosen å gjøre.

Jeg var selv tidlig ute med å registrere Oslolosen.com, og søkte deretter om å få benytte bilder etc. fra nettstedet til ut i vår hage 2. Jeg fikk raskt tilbakemelding om at “Harald sa det var greit.” Jeg oppfattet således NRK som meget medgjørlige. Theplanet burde kanskje gjort det samme.

Oppdatering: Jussbloggen har i dag vært i kontakt med Theplanet. Etter at de ikke godtok NRKs første frist fikk de et nytt tilbud om å droppe skjortene “fått dæ på kæssæ” og “Oslo Los” og til gjengjeld få selge de andre t-skjortene. Theplanet mener at heller ikke uttrykket “oslolos” tilhører NRK, men ettersom deres opprinnelige mål var å bruke de ordinære ord og uttrykkene brukt i serien kommer de sannsynligvis til å godta avtalen.

Theplanet har forøvrig justert prisene noe opp siden denne saken ble kjent på Onsdag, men i følge theplanet skyldes dette prisøkning hos firmaet som står for trykking av skjortene, og ikke den økte publisitet nettbutikken har fått av denne saken.